8 Ocak 2009 Perşembe

İLGİNÇ BİLGİLER

1 Nisan şakasının kökeni nedir? 1564 yılında Fransa kralı IX Charles, yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. Daha önce Avrupada yaygın olan yıl başlangıcı Mart 25 idi. O zamanki iletişim şartlarında IX Charles'in bu kararı fazla yayılamadı. Duyanlar ise protesto amacıyla eski adetlerine devam ettiler.1 Nisan'da partiler düzenlediler. Diğerleri ise onları Nisan aptalları olarak nitelendirdiler.1 Nisan'a bütün aptalların günü adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak partilere davet ettiler, gerçek olmayan haberler ürettiler. Yıllar sonra Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar 1 Nisan gününü kendi kültürlerinin parçası görerek devam ettirdiler. Oradan da bütün dünyaya yayıldı


İnsanlar niçin içki kadehlerini tokuştururlar? Bu konuda iki ayrı açıklama vardır. 1) İnsanların beş duyusunu tatmin amacıyla şarap kadehini sofrada çın sesiye tokuşturmak. Şarabın rengi, görme; diliyle tat alma; burunla koklama;eliyle dokurma,ve çın sesiyle işitme. Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamını taşır. 2)Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe davet edip,ona zehirli içki sunması doğal sayılıyordu. Ev sahibi içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi. Sonra aynı anda içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine güvenini göstermek için kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi.


Çinliler yiyeceklerini niçin çubukla yerler? Çinlilerin yemek yeme alışkanlıklarının yiyeceklerini çok küçük parçalar halinde yemelerinden çubuk kullandıkları anlaşılıyor.Çinde eskiden yalnızca zenginler masada otururlardı. Halkın çoğunluğu tabakları ellerinde yemek yerlerdi. Bir elleriyle tabaklarını tutar, öteki elleriyle çubuk kullanarak beslenirlerdi. Hızla artan nüfus yüzünden yiyecek sıkıntısı çeken çinliler önlerindeki yiyeceği küçük parçalar halinde çoğaltarak yiyorlardı. O zamanlar ağaç sıkıntısı nedeniyle de tahta kullanımı kısıtlıydı. Masa kullanımı bu yüzden çok zordu. Çubuklar fildişinden ve kemikten yapılırdı.


Dünyanın en çok söylenen şarkısı hangisidir? Bu şarkı"Happy birthday to you" dur. Şarkının asıl kaynağı Amerika'lı iki kız kardeşe aittir. Orijinal adı " Good Morning to All" yani " hepinize günaydın"dır. Daha sonra güftesi değiştirilerek bütün dünyaya yayılmıştır. Fakat telif hakkı kardeşlere aittir, onlardan sonra da Warner/chappel müzik şirketine geçmiştir. Müzik ticari amaçlı kullanıldığı zaman şirkete ödeme yapma zorunluluğu vardır


Mezara niçin çiçek konulur? İlk olarak Mısır Firavunu Tutamkamon'nun milattan önce 1346 da öldüğünde mezarının çiçekten tacçlarla kaplandığı saptanmıştır. Kuzey Avrupada ise M.Ö 2000 yıllara kadar mezara çiçek konduğu belirlenmiştir. O zamanlarda bu çiçeklerin amacı iyi ruhları çekme, kötaü ruhları kovma amacıylaydı. Sonradan ise asıl amaç cesetler çürürken çıkan kokuyu kamufle etme amacını taşır. Servi ağacı da bu nedenle mazarlıklarda kullanılır. Ağacın yaprakları rüzgarı önler, kendine özgü ferah kokusu vardır. Cenaze törenherinde siyah giyinmenin amacı da mezarlıklarda hayalletlerden sakınmak amacı taşımaktadır.


İnsanlar saatlerini niçin sol kollarına takarlar? Özel bir durum veya farklı olma düşüncesi yoksa insanların çoğu saatlerini sol kola takar. Çünkü çoğunluk sağ elini kullanmaktadır ve bu kolun daha hareketli olması nedeniyle saatin bir yerlere çarpıp zarar görme olasılığı yüksektir. Zaten saatin kurma düğmesi 3 rakamının yanındadır. İnsanlar saati kurmak istedikleri zaman onu bilekten çıkarmadan sağ elle uzattıkları sol kollarındaki saati kurabilirler.


Satrançta şah niçin o kadar pasiftir? Çünkü şah koruma altındadır. Zaten satrançta amaç şahı almaktır. O yüzden bütün taşlar onu korumakla görevlidir. Vezir ise başkumandan gibi şaha yardım eder. İleri geri, çapraz her yöne gidebilir. Batıda vezire Kraliçe adı verilmiştir. Bununla Kraliçe'nin Kralın en büyük desteği olduğunu işaret etmektir. Satranç 6. yüzyılda Hindular tarafından oynanmaya başlanmış, oradan dünyaya yayılmıştır.


Bir hafta niçin 7 gündür? Babilliler 7 günlük haftayı zaman birimi olarak kullanıyorlardı. İlk çağlarda bilinen beş gezegen ile güneş ve ayın sayısı nın 7 oluşu bu sayıyı gizemli ve uğurlu kılıyordu. Daha sonra dinlerde göğün 7 kat oluşu ve doğadaki ana renk sayısının 7 oluşu, müzik notalarının 7 oluşu sayının önemini daha çok belirtti. Daha sonra Fransa takvim yapısını değiştirerek hafta sayısını 10 yaptı ama kabul görmedi. Rusya 5 günlük hafta uygulamasına geçti, o da tutulmadı. Sonunda yine hafta 7 gün olarak kaldı.


Niçin otellerin kapıları döner kapıdır? Döner kapıların tek amacı enerji tasarrufudur. Büyük binaların içerleri devamlı olarak ısıtılır. Açılan normal kapıdan içeri soğuk hava rahatlıkla girer. Eğer normal kapı kullanılırsa hava değişimi nedeniyle klimalar veya motorlar yeniden çalışacaktır. Özellikle çok kişinin girip çıktığı otel veya benzeri binalarda enerji tasarrufu için döner kapı kullanılır. Döner kanatlar sıcak havanın dışarı çıkmasına, soğuk havanın da içeri girmesini engeller.


Bardaktaki buzlar niçin birbirlerine yapışırlar? Buzun erimesi için yalnızca sıcaklık değil basınç da önemlidir. Dağlardaki buzulların kayma nedeni de budur. Basınçla alt tabaka erir ve kayma oluşur. Bir kabın içinde ya da bir bardakta üstüste duran buzların herbiri altındakine değdiği noktada bir basınç oluşturur ve bu noktada çok küçük kısım erir.Buradan hareket eden su çok az yanda iki buz küpçüğünün birleştiği noktada tekrar donar. İki buz parçası kaynak yapılmışcasına birbirlerine yapışır ve orada bir daha erime olmaz.


Kumaşlar yıkandıktan sonra niçin çeker? Aslında kumaş ıslanınca lifler şiştiğinden kumaşın az biraz uzaması gerekmektedir. Ama bükümlerin açılarındaki deformasyonun yarattığı çekme kuvveti daha fazla olduğundan sonuçta kumaş boydan kısalır. Kumaş yıkandıktan sonra kurutulduğunda şişmiş lifler eski durumlarına gelirler. Ama kumaş ilk ölçülerine dönemez. Su, yüksek ısı, çalkalama, sabun hepsi kumaşın çekmesini kolaylaştırır. Kumaş birkaç kez yıkandıktan sonra ölçüleri belli bir dengeye ulaşır ve ondan sonra yıkandığında çekmez.


Çinlilerin gözleri niçin çekiktir? Yalnız çinlilerin değil, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların, japonların hatta Eskimoların da gözleri çekiktir. Aslında göz yapısı bütün dünyada aynıdır. Farkı yaratan göz kapaklarıdır. Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne daha çok inmiştir. Bazı teorilere göre bu kıvrım insanların gözlerini yoğun kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için bir çeşit kar gözlüğü gibi gelişmiştir. Çinde ve öteki bölgelerde her ne kadar yoğun kar yağmıyorsa da onların atalarının buzul çağında kuzeyde yaşadıkları daha sonra güneye indikleri kanıtlanmıştır. Yalnız gözleri değil, burunları da rüzgara karşı korunmak için küçülmüş, burun delikleri soğuğu engellemek için daralmıştır. Ciltleri de koruma amaçlı olarak yağlıdır. Göz kapakları da yağlıdır. Gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Yani çekik gözlü değil, düşük göz kapaklı, demek daha doğrudur.


İnsan korkunca niçin dişleri birbirine vurur? Bir insan büyük bir tehlike veya korku verici olayla karşılaşınca vücudu otomatikman savunmaya geçer. Diğer canlılarda olduğu gibi dişler ve çene savunmanın ana mekanizmalarıdır.İşte bu nedenle ilk insanlardan gelen kalıtımsal yapıdan dolayı önce çene ve dişler harekete geçer. Çenedeki kaslar titrer, bu da sanki dişler birbirine vuruyormuş gibi görüntü verir.


Akıl ile zeka arasında fark nedir? Akıl yalanla gerçeği, doğruile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. İnsan olgunlaştıkça aklı gelişir. Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yataneğidir. Genel olarak 12 yaşına kadar gelişir, 20 yaşına kadar sürer sonra sabit kalır. Zeka bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. Bir besteci müzik yapıtını aklıyla değil zekasıyla yaratır. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir. Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algı ve hafıza yeteneğine, tutkulara, eğilimlere göre farlılıklar gösterir. Akıl somut olarak ölçülemez, zeka IQ denilen testle ölçülebilir.


Dolunay insan davranışlarını etkiler mi? İnsanlar arasında bu inanç oldukça yaygındır. Eskilerin Ay'ın dönemlerine bağladıkları boş bir inancın günümüze uzanan bir varsayımıdır. Bilim adamlarının yaptıkları bütün çalışmalar bu görüşün boş olduğunu kanıtlamıştır. Ay, dünyadaki okyanusların gel-git denilen suların alçalması ve yükselmesi olayı üzerinde doğrudan etkisi vardır. Vücudumuzdaki suyun oranı , okyanuslardaki su miktarıyla kıyaslanamaz. Yani Ay'ın çekim gücü insanı etkileseydi yalnız dolunayda değil her gün olması gerekirdi. Dolunayda ayın parlaklığı da pek önemli bir etken değildir. Çünkü gönderdiği ışık miktarı Güneş'in gönderdiğinin 600 binde biri kadardır


Niçin gözyaşı dökeriz? Dünyadaki canlılardan sadece insan ruhsal nedenlearle ağlar. İnsanı farklı kılan bu durum şüphesiz yaşam tarihindeki evrimin bir sonucudur. Aslında gözlerimize sürekli gözyaşı koruma amaçlı olarak salgılanmaktadır. Fakat ağlama ruhsal bir boşalmadır. Bu konuyu ilk inceleyer Darwin'dir. Daha sonra yapılan deneyler sonucu görüldü ki soğan doğrarken akan gözyaşlarının kimyasal yapıları farklıdır. Ruhsal gözyaşları daha çok protein içermektedir. Fakat henüz bu farkın nedeni açıklanamamıştır

AŞK ÇEŞİTLERİ

Ilk A$k
Ne yaparsaniz yapin, ilk askinizi unutmaniz mümkün degildir. Yillar sonra dönüp, "ben ona nasil asik olmustum acaba" diye pismanlikla karisik garip bir duygu da yasayabilirsiniz, olsun. O, size ilk aski tattirmis, en önemli yasam tecrübelerinizden birini yasatmistir. Aranizda geçenler aci bile olsa, dönüp minnetle anacaginiz biri hep var olacak. Daha ne olsun?

Yildirim A$k
Var mi yok mu tartismasinin içinde degiliz. Diyelim ki var. Demek ki bazilarinin duygulari yagmur olup yagabiliyormus. Yildirim askla baslayip yillar süren beraberlikler de var üstelik. Barda oturan kadini/erkegi görüp "bu aksam nasil yataga atarim?" diye düsünenlerden bahsetmiyoruz elbette. Sözünü ettigimiz gerçek yildirim ask. Tek dikkat edilmesi gereken, sürekli yildirim aska tutulanlarin genellikle kendi yarattiklari illüzyonun pesinden kosmalari, gerçekle karsilastiklarinda da yeni bir illüzyon yaratmalaridir.

Olanaksiz A$k
Bazen yolda yürürken rastlariz, bazen en yakinimizda bulunabilirler. "Bu ikisi bir araya nasil gelmis?" diye düsünürüz. Kendi basimiza geldigi de olmustur, pedini saga sola birakan bir kadin ya da televizyondaki futbol maçini seyrederken daha önce hiç duymadiginiz küfürler eden bir adam. Aman Allahim?" dersiniz. Ama olmustur bir kere. Her askin olanaksiz bir tarafi vardir gerçi, çogunlukla bunlari görmemeyi yegleriz. Ama bu olanaksiz taraflar bazen o kadar agir basar ki, askin hem kaynagi, hem iddiasi, hem motorize gücü, hem de terminatörü olurlar.

Yasak A$k
Men edilmis, engellenmis ve çogu zaman da yasadisidir. Ama asigin gözü görmez ki... Belki de aski ask yapan bu "illegal" tarafidir. Kimbilir?

Platonik A$k
Onu görmek bile sizi heyecanlandirirken, o sizin yaninizdan, geçip gider. Siz heyecandan sapir sapir titrerken, o isiyle mesgul olur. O sizin için hayatinizdaki en önemli kisiyken, siz onun için siradan birisinizdir. Hem asik hem de salak hissedersiniz kendinizi... Davranislarindan, konusmalarindan isaretler alip, umutlanir, bozulur, küsersiniz. Insanin bir kereligine bu duruma düsmesi, tecrübesizlikle yorumlanip, bagislanabilir. Ancak, bir kereden fazla basiniza geldiyse, oturup kendi hakkinizda düsünmenizde yarar var.

BEBEĞİNİZİN DOĞDUĞU GÜNE GÖRE İSİMLER

PAZARTESİ GÜNLERİ DOĞAN ERKEK ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER

Abdullah Adil Balaban Berkan Cavit Cüneyt Sezer
Davut Doğan Emre Ergün Furkan Gencer Şafak
Habib Hamdullah Muaffak Ilcan İshak Kadir Taha
Kayıhan Kürşat Özgür Metehan Murat Necdet Tandoğan
Nabi Orçun Öztekin Rafet Rıdvan Salih Teoman
Turgay Ulucan Vecihi Yağızhan Yaser Yıldızhan Zait
Ziverbey İsa Hüdaverdi Rıfat Beşir Nihat Cenap
Abdulbaki Esvet Abdulhalim Cezmi


PAZARTESİ GÜNLERİ DOĞAN KIZ ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Aysen Emire Aynur Berkan Beyza Büşra Sema
Cavidan Çağıl Didem Ece Elif Fehime Sevda
Funda Zehra Zübeyde Havza Hayrulnisa Irmak Süheyla
İpek Kansu Macide Mebruke Meral Müge Şebnem
Nesime Nigar Ömür Raife Rüveyda Sedef Şenis
Şirin Tuğba Aliye Celile Nahile Sevda Yelda
Perihan Habibe Nuriye Nival Beşire Firdevs Serap
Hafise Nükhet Handan Letafet




SALI GÜNLERİ DOĞAN ERKEK ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Tahir Affan Barış Bilal Cebrail Çağatay Soner
Demiralp Durukan Enes Ersen Fevzi Tufan Şamil
Habil Hami Ahmet İlbey İskender Mustafa Tahir
Kemal Levent Malkoç Metin Bülent Necip Taner
Oğün Tufan Paşa Reha Rüştü Selim Terim
Türker Ümit Vehbi Yahya Yasin Yılmaz Zaim
Zübeyir Nüsni Musa Ferit Tahir Fikri nail
Korkut Azmi Bahtiyar


SALI GÜNLERİ DOĞAN KIZ ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Hatice Arzu Aysu Barika Betül Canan Semiha
Cemile Defne Dilek Ecem Ercil Zekine Sevil
Firuzan Gökçe Gülbeyaz Hale Hediye Songül Züveyda
İrem Kardelen Mahber Mehtap Mine Meheyya Şehbal
Neslihan Nimet Özden Rana Sadegül Seher Şenay
Şükran Tulca Gülendam Lamiha Emine Rukiye Habibe
Fazilet Pakize Meryem Zahide Perihan Semra Nermin
Ülkü Nedret Gülbiz




ÇARŞAMBA GÜNLERİ DOĞAN ERKEK ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Alper Ahmet Batıhan Bora Cemal Çelebi Sefa
Demirhan Dinçay Engin Erol Ferdi Giray Şener
Hakan Hüseyin Hüsref Ahmet İslam Kaan Fatih
Kerem Lokman Maruf Mikail Münir Nezim Tanju
Oğuz Özalp Peker Remzi Sabri Selami Timurhan
Ubeyd Ünal Veli Yakup Yavuz Yiğitcan Zekayi
Zühtü Abdulsamet Ferhan Önder Recai Uğur Ragıp
Atik Müşvik Hakkı


ÇARŞAMBA GÜNLERİ DOĞAN KIZ ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Aişe Aslı Ayşe Başak Birsen Candan Gülşah
Ceyda Demet Dilnaz Eda Emire Feride Seyhan
Gamze Dilek Gülçin Vildan Hilye İdil Kamile
İzem Kadre Mahire Melda Meysure Müşvik Şehnaz
Nesrin Nuran Özge Rahşan Saime Selcan Şengül
Şukufe Tunay Lamia Limeyme Nur Şefika Mualla
Nebahat Behiye Rumeyza Gülcihan Pembe Sultan Pervin
Ümmühan Kevser Fitnat




PERŞEMBE GÜNLERİ DOĞAN ERKEK ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Acaralp Akbatu Beyazıt Burak Cengiz Çakabey Süheyl
Derman Eprar Ercan Faik Feyyaz Gülhan Hüseyin
Haki Ali Işıkhan İlyas Fatih Kahraman Talat
Kılıçaslan Lütfi Malik Mirkelam Naci Nezir Tarhan
Oğuzata Özay Polat Recep Sadi Selçuk Toprak
Übeydullah Üzeyir Volkan Mustafa Yaner Yunus Zeki
Zülfikar Asıf Muvaffak Bayram Bahuddin İzzet Macit
Mehmet Abdulgaffar Haydar


PERŞEMBE GÜNLERİ DOĞAN KIZ ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Ajda Aslıhan Ayşenur Bedriye Buket Cangül Serap
Çağın Deniz Dilnur Edibe Esin Ferda Dilek
Gaye Figen Gülden Hande Kamile İffet Sümeyye
Jale Kübra Mahre Melek Mihriban Nabia Şenay
Neşe Nurcan Özlem Rabia Saliha Selcan Şeyma
Tayyibe Tülay Meryem Zekiye Gülçen Nafise Mercane
Makbule Aylin Müzeyyen Zümeyra Naile Neriman Servet
Sabriye Nesibe Mukadder




CUMA GÜNLERİ DOĞAN ERKEK ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Akif Akın Şerafettin Cabir Cevdet Çağrı Süleyman
Devrim Edibali Ercüment Affan Gazal Gürbüz Şerafettin
Hakkı Harun Işıner İmran İsmet Kamil Tamer
Koçer Lütfullah Melih Muhammed Naviz Numan Tayyar
Oğuzcan Özcan Rafet Raşit Safa Selahattin Tuncay
Ufuk Vahdet Vural Yalçın Yekta Yuşa Zeynel
Sümer Hamit Nurullah Abidin Saim Fadıl Fehim
Erim Kudret Huzeyfe


CUMA GÜNLERİ DOĞAN KIZ ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Akcan Avşar Mualla Bengisu Burcu Canver Seray
Çağla Derya Dilruba Arzu Esma Ferma Simge
Germa Gözde Gülten Yazgül Hülya İldem Şadiye
Jalenur Jale Mahru Melike Mine Nadide Şengül
Nevin Nursema Paye Nilüfer Samire Seldanur Şeyda
Tanseli Tülin Müslime Abide Nebihe Yasemin Rabia
Vedia Sebahat Füsun Dilbeste Nazmiye Suphiye Müşerref
Zeynep Safiye Atife




CUMARTESİ GÜNLERİ DOĞAN ERKEK ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Alperen
Bahadır Bekir Can Cihangir Çelikhan Şaban
Dilaver İsmail Erdinç Fazlı Gazi Güven Şevki
Halil Hikmet İbrahim İrfan İzzet Kanber Talha
Korhan Mahir Memduh Muharrem Nadir Fatih Tayyib
Okan Özgül Ramazan Rauf Saffet Selman Ahmet
Uğurcan Varol Veysel Yaman Yetkin Yusuf Zeynullah
Vehmi Cahit Mansur Kadir Necati Reşat Atıf
Engin Feyzi Ataullah


CUMARTESİ GÜNLERİ DOĞAN KIZ ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Akile Ayça Bağdagül Berca Buse Cansel Sernaz
Çiçek Zeynep Dilşat Ela Esra Figen Suzan
Gizem Gül Gülşah Hatice Hüma İlknur Şambanu
Jülide Latife Maral Melike Mübeccel Gülşen Şennur
Nedim Nurşen Peyma Reyhan Sara Selin Asuman
Tansu Tümay Elvan Hamiyet Zerrin Mülkiye Belkıs
Neslihan Zahide Zuhal Nezihe Atike Mürüvvet Dilber
Seda Nefise Müberra




PAZAR GÜNLERİ DOĞAN ERKEK ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Adem Bahri Berk Caner Hakan Celen Şadi
Dağtekin Emrah Erdoğan Abdullah Gencal Gürol Şevket
Hamza Hulusi Ali İsa Kaan Kayacan Talip
Kubilay Mahmut Mennan Mustafa Nasuh Nurettin Tekcan
Oktay Özmen Rasim Ruşen Sait Semih Fatih
Ukbe Vasfi Yasef Kadir Yıldırım Yüksel Tahsin
Hakkı Aykutalp Rasih Raşit İskender Naim Hüseyin
İlhami Kutbettin İdris


PAZAR GÜNLERİ DOĞAN KIZ ÇOCUĞA VEREBİLECEĞİNİZ İSİMLER
Akife Ayla Bahtışen Berrin Pınar Cansu Seval
Çiğdem Dilara Duygu Erçin Ezgi Fulya Süeda
Gonca Gülay Emine Havva Hümeyra İnal Şahende
Kader Leyla Mazriye Meltem Mücella Nazan Şermin
Nigar Oya Rahşan Rukiye Seda Selma Neriman
Tennur Tüsin Müleyke Nezihef Şerife Melahat Mukaddes
Nurşen Sabiha Nadire Raşide Kıymet Tuğba Dilek
Halile Saniye Halise

BURCUNUZUN MEYVELİK KARŞILIKLARI

23-31 Aralik: Elma Agaci
1-11 Ocak: Köknar
12-24 Ocak: Karaagaç
25 Ocak-3 Subat: Selvi
4-8 Subat: Kavak
9-18 Subat: Sedir
19-28 Subat: Çam
1-10 Mart: Salkimsögüt
11-20 Mart: Ihlamur
21 Mart: Mese
22-31 Mart: Findik
1-10 Nisan: Üvez
11-20 Nisan: Akçaagaç
21-30 Nisan: Ceviz
1-14 Mayis: Kavak
15-24 Mayis: Kestane
25 Mayis-3 Haziran: Disbudak
4-13 Haziran: Gürgen
14-23 Haziran: Incir
24 Haziran: Hus
25 Haziran-4 Temmuz: Elma
5-14 Temmuz: Çam
15-25 Temmuz: Karaagaç
26 Temmuz-4 Agustos: Selvi
4-13 Agustos: Kavak
14-23 Agustos: Sedir
24 Agustos-2 Eylül: Çam
3-12 Eylül: Salkimsögüt
13-22 Eylül: Ihlamur
23 Eylül: Zeytin
24 Eylül-3 Ekim: Findik
4-13 Ekim: Üvez
14-23 Ekim: Akçaagaç
24 Ekim-11 Kasim: Ceviz
12-21 Kasim: Kestane
22 Kasim-1 Aralik: Disbudak
2-11 Aralik: Gürgen
12-21 Aralik: Incir
22 Aralik: Kayin

Ve açiklamalar

Elma: (Ask) Cazibeli, fiziksel olarak dikkat çekici, etkileyici... Hos bir auraya sahip. Flörtöz ve maceraperest ama hassas ve her zaman asik bir tip. Sevmeye ve sevilmeye merakli. Sadik ve hassas bir es. Cömert. Bilimsel konulara yetenegi var. Bugün için yasar. Hayalgücü yüksek.

Disbudak: (Hirs) Farkli bir çekicilige sahip, hayat dolu, talepkar, düsüncesizce hareket eden ve elestirilere kulak asmayan biri. Hirsli, akilli, yetenekli, kaderine hükmetmeyi seven, egoist olmaya elverislidir. Ama ona güvenebilirsiniz. Bazen beyni kalbine hükmedebilir. Iliskileri çok ciddiye alir ve sadiktir.

Kayin: (Yaraticilik) Iyi bir zevki vardir. Görünüse ve kendi görüntüsüne önem verir. Materyalistik sayilir. Hayati ve kariyeri için çok ve düzenli çalisir. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Makul bir tiptir. Diyet ve sporla fizikine dikkat eder.

Hus: (Esinlenme) Hayat dolu, etkileyici, elegan, arkadas canlisi, gösteristen uzak, mütevazi, asiriliklardan hoslanmayan, kaba seylerden nefret eden biridir. Dogal ve sakin bir yasami tercih eder. Fazla tutkulu degildir. Hayalgücü yüksek ve az hirslidir. Sakin ve uygun ortamlar yaratir.

Sedir: (Güven) Zarif, her ortama ayak uydurabilen, lüksü seven, sagligina dikkat eden, kendine güvenen, baskalarina da biraz yukaridan bakan biridir. Kararli, sabirsiz ve baskalarini etkilemeyi sever. Iyimserdir ve beceriklidir. Tek ve gerçek askini bekler. Çabuk karar verir.

Kestane: (Dürüstlük) Alisilmadik bir güzelligi vardir ama insanlari etkilemek gibi bir derdi yoktur. Adil ve neselidir. Dogustan diplomattir. Çok kolay huzursuzluga kapilir ama her türlü iliskisinde hassastir. Bazen olagandisi davranir. Sevgili bulmakta güçlük çeker.

Selvi: (Sadakat) Güçlü, fiziksel olarak kasli, her ortama uyabilen, hayatla fazla ugrasmayan, hosnut, iyimser, paraya meraklidir.Yalnizliktan nefret eder. Kolay kolay tatmin edilemeyecek kadar tutkuludur. Ama sadiktir. Moodu çabuk degisir. Kurallara boyun egmez. Biraz da ukala ve ilgisizdir.

Karaagaç: (Asil): Müsfik, fiziksel olarak düzgün, giyimine dikkat eden, taleplerinde asiriliga kaçmayan, insanlara nese verebilen, liderlik etmeyi seven ama kendisi altta olmayi sevmeyen biridir. Dürüst ve sadik bir estir. Baskalari için karar vermeyi sever. Cömerttir. Pratik zekasi güçlü ve iyi bir espri anlayisi vardir.

Incir: ( Hassasiyet) Çok güçlü, bagimsiz, tartismalara ve zitliklara fazla izin vermeyen, aile hayatina düskün, iyi bir baba ve hayvanseverdir. Sosyal bir kelebek gibidir. Espriden anlar, aylakligi ve tembelligi de sever. Bencilligi vardir. Akilli ve pratiktir.

Köknar: (Gizem) Siradisi bir zevki vardir. Sofistike ve kadirsinastir. Güzel olan her seyi sever. Dikbasli, çabuk mood degistiren, bencil olmasina ragmen kendisine yakin olanlarla ilgilenen biridir. Çok mütevazi oldugu söylenemez. Hirslidir. Memnun edilmesi zor bir sevgilidir. Çok arkadasi vardir. Çünkü ona güvenebilirsiniz.

Findik: (Olaganüstü) Çekici, anlayisli, insanlari nasil etkileyecegini bilen, fazla talepkar olmayan, sosyal hayatta aktif ve girisken hatta dövüsken biridir. Popülerdir. Psikolojik durumu çabuk degisir. Kaprisli bir asiktir. Ama dürüst ve esine toleransli davranir. Kusursuz bir yargi yetenegi vardir.

Gürgen: (Zevk sahibi) Cool bir güzel. Dis görünüsüne vebakimli olmaya dikkat eder. Zevk sahibidir. Baskalarini kendinden fazla düsünür. Hayati mümkün oldugunca kolay bir hale getirmeye çalisir. Disiplinli bir hayat için kilavuzluk eder. Iliskilerinde kibardir. Farkli sevgililer bulmak ister. Duygulariyla ilgili olarak mutlulugu yakalamasi kolay olmaz. Çogunlukla da baskalarina güvenmez. Kararlarindan da asla emin olmaz.

Ihlamur: (Süphe) Hayatin ona getirdiklerini kabul eder. Kavga ve tartismadan nefret eder. Çaliskandir, tembelligi ve bencilligi hiç sevmez.Streslidir. Yumusak huylu ve merhametlidir. Arkadaslari için çekinmeden fedakarlik yapar. Becerikli olmasina ragmen bunlari degerlendirmesini bilmez. Mizmizdir. Kiskanç fakat vefalidir.

Akçaagaç: ( Özgür zeka) Hayalgücü ve orjinalliklerle dolu hiç de siradan olmayan biridir. Utangaç, hirsli, gururlu, kendine güvenli, yeni deneyimlere aç biridir. Genellikle sinirli ve gergin bir yapisi vardir. Hafizasi kuvvetlidir. Çok kolay ögrenir. Ask hayati biraz karmasiktir. Baskalarini etkilemeyi sever.

Mese: (Cesaret): Saglam yaradilisli, cesur, güçlü, bagimsiz ve giriskendir. Acima duygusu çok yoktur. Isini sansa birakmayi sevmez. Ayaklarini yere saglam basmak ister. Hareketlidir.

Zeytin: (Erdem):Günesi, sicak havalari sever. Makul biridir. Kibar duygulari vardir! Agresyon ve siddetten kaçinir. Sakin ve toleranslidir.Adalet duygusu gelismistir. Hassas, kiskançliktan uzak bir yapisi vardir.Okumayi ve sofistike insanlarla muhatap olmayi sever.

Çam: (Titiz) Uyumlu iliskileri sever. Dinç ve güçlüdür. Nasil rahat edilebilecegini bilir. Dogal ve hareketli biridir. Iyi bir partnerdir. Çok arkadas delisi degildir. Çabuk asik olur ama atesi çabuk söner. Her seyden kolay vazgeçebilir. Ideali bulana kadar her sey geçicidir. Güvenilir ve pratiktir.

Kavak: (Tatminsiz) Fazla kendine güvenmeyen, sadece gerektigi zaman cesaretli olan biridir. Arkasinin güçlü olmasini ve siki insanlarla muhattap olmasini sever. Çok seçicidir. Genellikle yalnizdir. Artistik bir dogasi vardir. Kin tutar. Iyi bir organizatördür. Felsefik takilmayi sever. Ama her durumda güvenilebilir biridir. Iliskilerini de cok önemser.

Üvez: (Hassasiyet) Dikkat çekici, nese verici, bencillikten uzak, dikkat çekmeyi seven biridir. Hayata baglidir. Yerine ve duruma göre hem bagimli hem bagimsiz olabilir. Zevklidir. Duygusal, hassas, tutkulu ve artistik özellikleri vardir. Iyi bir es olur ama çok zor affeder.

Ceviz: (Tutku) Garip ve zitliklarla dolu biridir. Egoist ve agresiftir.Beklenmedik tepkiler gösterir. Asil bir ruhu vardir. Spontandir. Çok hirslidir ve hiç esnekligi yoktur. Zor ve alisilmisin disinda bir estir.Çok zor begenir. Sadece takdir eder. Çok kiskanç ve tutkuludur. Uyum göstermek için fazla fedakarlik etmekten de hoslanmaz. Ilginç stratejiler üretir.

Salkimsögüt: (Melankoli) Güzel ve çok melankoliktir. Etkileyicidir. Güzel ve zevkli seylere meraklidir. Seyahat etmeyi sever. Hayalperesttir. Kaprisli ama dürüsttür. Baskalarinin duygularina önem verir. Çabuk etki altinda kalir ama beraber yasanmasi zordur. Talepkardir. Sezgileri de kuvvetlidir. Asikken aci çeker ama demir atabilecegi birini bulabilir.

İLGİNÇ SOYADLARI

Telefon Rehberinden bakılarak derlenmiştir:
Necmi Er, Ali Onba$I, Ziya Cavu$
Omer Olgun, Sema Dolgun
Musa CUrUk, Erkan CarIk
Ali Ihsan Urgan, HUseyin Halat
Abdullah DOver, Sevcan Sever
Naciye DoGrul, Ma$ailah DoGrultan
Esma DoGru, HakkI EGri
Niyazi Malak, LUtfiye Manda, Orhan Kocaba$
RIza Parlak, Haluk Mat
Tayyar KaragOz, Serpil ElagOz, Mehmet $a$I, Nurhan KOr
Orhan Berbat, HUseyin Camur
Emine Islak, KayakIz Kuru, Harzem Nemi
Hasan KepCe, Halil Kaza
Bayram BIldIrcIn, Serpil Saka, Mustafa Keklik
Melehak Ikiz, Mehvize UCUz
Zeki $Ik, IsmigUl SUslU, Nihat Sade
Sami SUt, Mesut SUtgibi, GUler SUt$urup, Latife SUtsaGann
Emel Sozdinler, Kemal SOzduyar,
Suzan SOztutar, Nermin SOzgelmez
Osman SOzvar, Fatma SOzyok
Fedai Kabadayi
Nihayet Horoz
Selma Kavanoz
Dilek Sulu, Necati Susuz

KOMİK SMS

Atalararimiz zamaninda Orta Asya'dan çikip da ters yöne gitselerdi, simdi Japon olurduk...

Ask bir pencere gibidir. fazla açarsan havani alirsin...

Kaynanami kaybettim görenlerin görmezlikten gelmeleri rica olur...

Ask sözle baslar, dudak ile beslenir, dokuz ay sonra baba diye seslenir...

Adamin biri komsuya gitmis hamile kalmis.çünkü komsu kapiya kadar geçirmis...

Offff... Çok sikildim bu hayatin ikinci kanali yok mu?

Insanlar AY'a benzer... Kimseye göstermedikleri karanlik bir yüzleri muhakkak vardir...

Akilli olup dünyanin kahrini çekecegine deli ol dünya senin kahrini çeksin...

Oturarak basariya ulasan tek varlik tavuktur...

Türküm,Dogruyum, Çaliskanim, iyi gelirli bir bayanla evlenmek istiyorum...

Saçimi sübürge yaptim elektirik sübürgesi çikti beni terk etti...

Tanrim kör oldum...Artik kusura bakamiyorum...

Seni sensiz de yasayabiliyorum..En azindan kafami dinliyorum...

Adama sormuslar karinizla ortak bi özelliginiz varmi ? demiski var ayni günde evlendik..

Bi uçurumun kenarindan düssem ve tek dalim sen olsan düsmemek için seni kökünden sökerim..

Ne yersen ye asit yapar agzinda FALIMA gerek yok zaten disin yok agzinda.....

Erkekler neden kendileri ile ilgilenmeyen bayanlarin pesinden kosarki ! Köpeklerin kullanimayacagi otomobillerin pesinden kosmasi gibi !..

Gönlünde yer yoksa bana güzelim; fark etmez ben ayakta da giderim...

Sen sen ol kapi onünde ask yapma , askin gözü kördür ama komsununki asla :)

Sana yaza yaza yaz geldi.mesaja zam geldi.daha yazacaktim ama konturum bitti...

Paranin ne önemi var önemli olan miktari...

Erkekler limona benzer baktikça agzin sulanir yedikçe miden bulanir...

Kadin hakki diye bir sey yoktur,Çünkü hakki erkek ismidir...

Kendim için bisey istiyosam namerdin Allah'im Anneme guzel bi gelin nasip et!!Aminnnnn

Eskiden toz pembe hayallerim vardi ;simdi pembesi gitti tozu kaldi :((

Dün gece seni o kadar aradimki, Soguk vucuduma dokunmani okadar istedimki , yataga sensiz ve ciplak girmek zorunda kaldim! Nerdeydin canim pijamalarim..


Karanlikti,gözleri parliyordu egildim bacaklarini ayirdim,memelerini avuçladim.çok zevk aliyordum...çünkü hayatimda ilk kez inek sagiyordum

Elime aldim salladim salladim tam fiskiracaktiki hemen agzima aldim coca cola hayatin tadi...

Su anda her 100kisiden 35i uyuyor,10u yemek yiyiyor,25i çalisiyor,15i sex yapiyor,10u araba sürüyor,4ü ders çalisiyor,1tane salakta elinde telefon sms okuyor!

Ey daglari taslari herseyi yaratan rabbim herseye ayri bir güzellik insanlara mantik,akil ve zeka verirken bu mesaja bakan bu kulunu niye unuttun

Dogru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis. Onuncu köyden sesleniyorum.

Karayollarinda degil, senin kollarinda öleyim...

Elimde Japon yapistiricim var ama yapistirmaya japonum yok!!!

Ben Aydan Sener bende Dünyadan Ufuk!!!

Erkekler ari gibidir,önce sokarlar sonrada Siskinlik gelir...

SANA BIR SEY SOYLEYECEGIM, AMA SAKIN UZULME;
Dun Doktora, gittim bobregimde kum, kalbimde seni buldular!...

Ask bir muz kabugudur, dikkat etmezsen ayagin degil, hayatin kayar...

Yumurta sana dokunuyorsa sende git tavuga dokun!!!

ETKİLEYİCİ SÖZLER

İnsan ya hayrandır sana ya düşman, ya hiç yokmuşsın gibi unutulursun
Ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan.


Bilirmisin geceler ne kadar uzun gelir bekleyenlere
Hele o beklenenler vazgeçilmezlerdense..


Doğan güneşi bana doğsa, her mutluluk beni bulsa,
Bütün dünya benim olsa sensiz hayat yaşanmıyor


Sen bazen en zifiri karanlık gecemin güneşi,
Sen bazen yaşanacak hayatın cesaret verecek mutluluk yanı,
Sen bazen ve her zaman sevgimin tek nedeni...


Şu an hayatta olmamın çok güzel bir nedeni var,
Bu nedende yüreğimdeki sensin..


Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,
Biri için dünyalar kadar önemlisin.


Ben, seni, gözlerimi kapattığımda değil,
Gözlerimi açtığımda görmek isterim...


Sevdiğinin gözyaşları sahile vurduğu zaman ,
Sahilin atacağı imza SENİ SEVİYORUM olacak bitanem..


Kuyruklu yıldızlar vardır;
Yetmiş yılda bir yaklaşır dünyaya...
İnsan ömrü boyunca ya bir defa görür ya hiç...
Ben gördüm o da sensin Bitanem...


Seni yıldızlara benzetiyorum.
Onlar kadar pırıl pırıl ve yine onlar kadar ışıl ışılsın.
Ama aranızda tek bir fark var,
Onlar bin tane sen bir tanesin.


Ağlasam çizgi çizgi,
Gözyaşlarım sana değilmiş gibi, beklesem,
Zamansız, dünsüz, yarınsız gelmeyişini, Silinmiyor hüzünlerim,
Seni seviyorum...

Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan;
Saçlarını okşayan her tanede
BENİ HATIRLA !


Bu gece seni düşüneceğim; Ne kadar uzakta olursan ol,
Sevgimi avuçlarıma alıp yıldızlara üfleteceğim ,
Gecenin rengine kucağındır diyerek düşlere dalacağım..


İki Şaşkın yıldız gibi parlayan gözlerine bakıp da, senin ruhunu tüm içtenliğiyle görebilenler anlar ki sen bir ömre bedelsin !!


Ben seni bir nisan yağmurunda,
Ilgıt ılgıt esen rüzgarların gelincikleri okşayıp,
Bir kış günü kar altındaki buğday tanesinin,
Güneşi özlediği gibi seviyorum...


Gözlerimdeki pırıltıyı farkettiğin zaman,
Üşenme sarıl boynuma anlamışımdır mutlaka sevdiğini,
Zaten belli olur gözlerimden hemen,
Alışık değiller öyle parlamaya!


Acı ve hüzün bir yıldız kadar uzak,
Mutluluk ise gözbebeğin kadar yakın olsun,
Umutların gerçek gerçeklerin, mutlulukların sonsuz olsun..


Bugünde yarın da yüreğin kadar yanındayım ,
Kendini yanlız hissettiğinde elini yüreğine koy ben hep oradayım!!


Gecenin en karanlık ve en derin anında,
Kızıl bir ay karşımda karanlığa yükseliyor,
Ve bir yıldız bana göz kırpıyor.
EMİNİM Kİ SENSİN ! !


Senin için ağlarken gözümden düşen yaşlar denize dökülseydi eğer,
Karaya vuran dalgalar "seni seviyorum" yazardı.


İki damla gözyaşı düştü gülüme, sonra kurudu tuzu kaldı geriye,
Denizleri aşıp aşkıma yol aldı bir umutla yeşerip tekrar açacak diye.


Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret,
Ve sevgiline hasret kaldığın kadar yakınsın.
Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın,
Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak..


Yeşile inat ağaç hala yeşermekte,
Geceye inat gün hala ağarmakta,
Ben ise sana inat seni hala sevmekteyim
İnat bu ya seni hep seveceğim..


Aramazdık gece mehtabı yüzün parlarken,
Bir sönük yıldıza benzerdi güneş yanımda sen varken.


Bu gece bir yıldız tut,
Ben bu yıldız kadar uzağında olsam bile,
Sevgim heran yanıbaşında!..


Eğer bir gün o, sevdiğin yağmur insafsızca seni ıslatırsa, bilki ben sana ağlıyorum. Eğer bir gün aşkımızın şarkısı kulaklarını tırmalarsa bilki ben o şarkıyı sana söylüyorum. Eğer bir gün elinde bir demet gül mezarıma gelirsen bilki mutluyum mezarımda uyuyorum...


Her martı bir deniz, Her rüya bir uyku,
Her dağ bir duman Her nota bir şarkı bulur ama,
Ben başka " sen " bulamam...


Hep bir yıldız olmanı bekledim.
Gün gelir kayıp bana ulaşırsın diye,
Sonra vazgeçtim,
Yıldız olursan ben ulaşamam diye...

Hani sözler varya sözleri anlatır,
Hani sözler varya gözleri ağlatır,
Hani anlar varya değeri geç anlaşılır,
Birde aşk varya seni bana anlatır.


Ay yıldıza mutluluk fısıldarken,
Gökyüzü sevincini yeryüzü ile paylaşırken
Ben sana bir parça mutluluk yolluyorum
İçindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye.


Ufukta bir gemi görsem seni taşıyan,
Mavi denize dalardım geriye bakmadan,
Uçsuz bucaksız mavilikte arardım beni,
Ta ki beni sende bulana kadar.


Başını göğsüme yasladığımda tek bir düşmanım vardır; Geçip giden zaman.


Seni düşünür ,seni özlerim,
Sevgilerin özlemlerin derinliğinde ,
Ne olur kır şeytanın bacağını birkez beni hatırla,
Bir sonbahar serinliğinde.


Kalbimi kırmak suya yazı yazmak kadar zordur,
Kalbimi düzeltmek ise gece doğan güneşe dokunmaya benzer,
Sen o suya yazı yazdın,
Şimdi güneşin doğmasını bekle!


Şimdi daha iyi anlıyorum ki,
Nefes almak değilmiş yaşamak,
Ateşlerde yanmak gibi birşey,
Seni severken sensiz olmak.


Gökyüzü yıldızlarla doluydu, ben seni düşünürken,
Hüzün yıldızları kuydum adlarını, seni hatırlatıyor diye,
Aynı onlar gibi sende benden çok uzaklardaydın.
Göz kırpardın uzaklardan sessizce
Bense hep seni beklerdim, kırık kalbim, yaşlı gözlerimle


Eğer kalmamışsa sağlam bir dal,
İçilecek temiz bir su, sarılacak bir el,
Doğrul yatağından aç pencereni
Güneş doğacaktır birazdan.


Nehirler denizlere karışır dalgalanır,
Fırtına olur durulur kalbimdeki kasırga.
Hiç dinmez benliğin senle eriri bütünleşir,
Ateş yanar küllenir,
Ama sönmeyen bir ateş var o da senin ateşin.


Bu gece pencereni açık bırak,
Bir kuş uçurdum, biraz yorgun biraz ıslak,
Başucuna bir tutam sevgi bırakacak.


Eğer bir gün biri senin için,
İsmini güneşe buzlarla yazabilirse,
Bilki o seni benden daha çok sevmiştir...


Haritaya bakıyorum izin yok,
Kitaplara bakıyorum yüzün yok,
Sözlüklere bakıyorum ismin yok,
Birde dönüp kendime bakıyorum,
Senin benden başka adresin yok.


Yanlızlıksa eğer seni korkutan korkma! ben yanındayım,
Yok eğer yanlız kalmaksa istediğin kork!
Çünkü seni bensiz bırakmıyacağım.


Aşkın oyun olmadığına inanırsan bir gün,
Yoluna yüreğini koyanları unuutma,
Çabalamak sevmene yeterse, seni seven kalpleri kırma.


Beni sana kavuşturacak tek şeyin ölüm olduğunu bilseydim,
Azrailin gelmesini beklemezdim.


Bugünü yaşıyorsam eğer,
Gelecek günlerin seni getireceğine inandığım içindir.


Aşk sevipte ayrı kalmaksa,
Sevgilerin sonu hep ayrılıksa,
Ömürlerin sonu hep böyle karanlıksa
Al dünya bu aşkı, sende kalsın...


Bir kutu dolusu yaşam gönderiyorum sana
Bir fırça koydum kutuya,
Cennet resmi yapıp içine gir diye,
Düşler serpiştirdim içine,
Düş kurmayı unutma diye.


Hangi ruh duydu seni benim kadar derinden,
Hangi gönülde yandın böyle yangınla sen,
Ya benim gözlerimdi seni bambaşka gören,
Ya başkası bırakıpta geçmiş seni görmeden.


Bana kalsa gökyüzündeki tüm yıldızlar yerine bütün insanlara
Senin gözlerinde ışıldayan bir çift yıdız gönderirdim.


Hayatımın hem anlamı hem neşesi oluverdin,
Seni gördüğüm günden beri,
Şarkılarda seni düşündüm,
Gecelerimin parlayan yıldızı oldun..


Bulutlara yükledim özlemimi, rüzgarlarla yolladım sevgimi,
Yağmurları yağdırdım gözyaşlarımla,
Küçücük melekler gönderdim,
Seni öpmeye gelmediler mi?


Güneşin bile buz tuttuğu bir yerde, eğer ateş görürsen,
Bilki o ateş senin için yanan kalbimdir.


Kağıt önümde kalem elimde,
Duygular kalpte düşünceler yazıda,
Ay gökyüzünde yıldızlar daha ötede,
Tanrı yukarıda kullar aşağıda,
En zoru da canım sen orada ben burada

ETKİLEYİCİ SÖZLER

İnsan ya hayrandır sana ya düşman, ya hiç yokmuşsın gibi unutulursun
Ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan.


Bilirmisin geceler ne kadar uzun gelir bekleyenlere
Hele o beklenenler vazgeçilmezlerdense..


Doğan güneşi bana doğsa, her mutluluk beni bulsa,
Bütün dünya benim olsa sensiz hayat yaşanmıyor


Sen bazen en zifiri karanlık gecemin güneşi,
Sen bazen yaşanacak hayatın cesaret verecek mutluluk yanı,
Sen bazen ve her zaman sevgimin tek nedeni...


Şu an hayatta olmamın çok güzel bir nedeni var,
Bu nedende yüreğimdeki sensin..


Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,
Biri için dünyalar kadar önemlisin.


Ben, seni, gözlerimi kapattığımda değil,
Gözlerimi açtığımda görmek isterim...


Sevdiğinin gözyaşları sahile vurduğu zaman ,
Sahilin atacağı imza SENİ SEVİYORUM olacak bitanem..


Kuyruklu yıldızlar vardır;
Yetmiş yılda bir yaklaşır dünyaya...
İnsan ömrü boyunca ya bir defa görür ya hiç...
Ben gördüm o da sensin Bitanem...


Seni yıldızlara benzetiyorum.
Onlar kadar pırıl pırıl ve yine onlar kadar ışıl ışılsın.
Ama aranızda tek bir fark var,
Onlar bin tane sen bir tanesin.


Ağlasam çizgi çizgi,
Gözyaşlarım sana değilmiş gibi, beklesem,
Zamansız, dünsüz, yarınsız gelmeyişini, Silinmiyor hüzünlerim,
Seni seviyorum...

Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan;
Saçlarını okşayan her tanede
BENİ HATIRLA !


Bu gece seni düşüneceğim; Ne kadar uzakta olursan ol,
Sevgimi avuçlarıma alıp yıldızlara üfleteceğim ,
Gecenin rengine kucağındır diyerek düşlere dalacağım..


İki Şaşkın yıldız gibi parlayan gözlerine bakıp da, senin ruhunu tüm içtenliğiyle görebilenler anlar ki sen bir ömre bedelsin !!


Ben seni bir nisan yağmurunda,
Ilgıt ılgıt esen rüzgarların gelincikleri okşayıp,
Bir kış günü kar altındaki buğday tanesinin,
Güneşi özlediği gibi seviyorum...


Gözlerimdeki pırıltıyı farkettiğin zaman,
Üşenme sarıl boynuma anlamışımdır mutlaka sevdiğini,
Zaten belli olur gözlerimden hemen,
Alışık değiller öyle parlamaya!


Acı ve hüzün bir yıldız kadar uzak,
Mutluluk ise gözbebeğin kadar yakın olsun,
Umutların gerçek gerçeklerin, mutlulukların sonsuz olsun..


Bugünde yarın da yüreğin kadar yanındayım ,
Kendini yanlız hissettiğinde elini yüreğine koy ben hep oradayım!!


Gecenin en karanlık ve en derin anında,
Kızıl bir ay karşımda karanlığa yükseliyor,
Ve bir yıldız bana göz kırpıyor.
EMİNİM Kİ SENSİN ! !


Senin için ağlarken gözümden düşen yaşlar denize dökülseydi eğer,
Karaya vuran dalgalar "seni seviyorum" yazardı.


İki damla gözyaşı düştü gülüme, sonra kurudu tuzu kaldı geriye,
Denizleri aşıp aşkıma yol aldı bir umutla yeşerip tekrar açacak diye.


Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret,
Ve sevgiline hasret kaldığın kadar yakınsın.
Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın,
Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak..


Yeşile inat ağaç hala yeşermekte,
Geceye inat gün hala ağarmakta,
Ben ise sana inat seni hala sevmekteyim
İnat bu ya seni hep seveceğim..


Aramazdık gece mehtabı yüzün parlarken,
Bir sönük yıldıza benzerdi güneş yanımda sen varken.


Bu gece bir yıldız tut,
Ben bu yıldız kadar uzağında olsam bile,
Sevgim heran yanıbaşında!..


Eğer bir gün o, sevdiğin yağmur insafsızca seni ıslatırsa, bilki ben sana ağlıyorum. Eğer bir gün aşkımızın şarkısı kulaklarını tırmalarsa bilki ben o şarkıyı sana söylüyorum. Eğer bir gün elinde bir demet gül mezarıma gelirsen bilki mutluyum mezarımda uyuyorum...


Her martı bir deniz, Her rüya bir uyku,
Her dağ bir duman Her nota bir şarkı bulur ama,
Ben başka " sen " bulamam...


Hep bir yıldız olmanı bekledim.
Gün gelir kayıp bana ulaşırsın diye,
Sonra vazgeçtim,
Yıldız olursan ben ulaşamam diye...

Hani sözler varya sözleri anlatır,
Hani sözler varya gözleri ağlatır,
Hani anlar varya değeri geç anlaşılır,
Birde aşk varya seni bana anlatır.


Ay yıldıza mutluluk fısıldarken,
Gökyüzü sevincini yeryüzü ile paylaşırken
Ben sana bir parça mutluluk yolluyorum
İçindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye.


Ufukta bir gemi görsem seni taşıyan,
Mavi denize dalardım geriye bakmadan,
Uçsuz bucaksız mavilikte arardım beni,
Ta ki beni sende bulana kadar.


Başını göğsüme yasladığımda tek bir düşmanım vardır; Geçip giden zaman.


Seni düşünür ,seni özlerim,
Sevgilerin özlemlerin derinliğinde ,
Ne olur kır şeytanın bacağını birkez beni hatırla,
Bir sonbahar serinliğinde.


Kalbimi kırmak suya yazı yazmak kadar zordur,
Kalbimi düzeltmek ise gece doğan güneşe dokunmaya benzer,
Sen o suya yazı yazdın,
Şimdi güneşin doğmasını bekle!


Şimdi daha iyi anlıyorum ki,
Nefes almak değilmiş yaşamak,
Ateşlerde yanmak gibi birşey,
Seni severken sensiz olmak.


Gökyüzü yıldızlarla doluydu, ben seni düşünürken,
Hüzün yıldızları kuydum adlarını, seni hatırlatıyor diye,
Aynı onlar gibi sende benden çok uzaklardaydın.
Göz kırpardın uzaklardan sessizce
Bense hep seni beklerdim, kırık kalbim, yaşlı gözlerimle


Eğer kalmamışsa sağlam bir dal,
İçilecek temiz bir su, sarılacak bir el,
Doğrul yatağından aç pencereni
Güneş doğacaktır birazdan.


Nehirler denizlere karışır dalgalanır,
Fırtına olur durulur kalbimdeki kasırga.
Hiç dinmez benliğin senle eriri bütünleşir,
Ateş yanar küllenir,
Ama sönmeyen bir ateş var o da senin ateşin.


Bu gece pencereni açık bırak,
Bir kuş uçurdum, biraz yorgun biraz ıslak,
Başucuna bir tutam sevgi bırakacak.


Eğer bir gün biri senin için,
İsmini güneşe buzlarla yazabilirse,
Bilki o seni benden daha çok sevmiştir...


Haritaya bakıyorum izin yok,
Kitaplara bakıyorum yüzün yok,
Sözlüklere bakıyorum ismin yok,
Birde dönüp kendime bakıyorum,
Senin benden başka adresin yok.


Yanlızlıksa eğer seni korkutan korkma! ben yanındayım,
Yok eğer yanlız kalmaksa istediğin kork!
Çünkü seni bensiz bırakmıyacağım.


Aşkın oyun olmadığına inanırsan bir gün,
Yoluna yüreğini koyanları unuutma,
Çabalamak sevmene yeterse, seni seven kalpleri kırma.


Beni sana kavuşturacak tek şeyin ölüm olduğunu bilseydim,
Azrailin gelmesini beklemezdim.


Bugünü yaşıyorsam eğer,
Gelecek günlerin seni getireceğine inandığım içindir.


Aşk sevipte ayrı kalmaksa,
Sevgilerin sonu hep ayrılıksa,
Ömürlerin sonu hep böyle karanlıksa
Al dünya bu aşkı, sende kalsın...


Bir kutu dolusu yaşam gönderiyorum sana
Bir fırça koydum kutuya,
Cennet resmi yapıp içine gir diye,
Düşler serpiştirdim içine,
Düş kurmayı unutma diye.


Hangi ruh duydu seni benim kadar derinden,
Hangi gönülde yandın böyle yangınla sen,
Ya benim gözlerimdi seni bambaşka gören,
Ya başkası bırakıpta geçmiş seni görmeden.


Bana kalsa gökyüzündeki tüm yıldızlar yerine bütün insanlara
Senin gözlerinde ışıldayan bir çift yıdız gönderirdim.


Hayatımın hem anlamı hem neşesi oluverdin,
Seni gördüğüm günden beri,
Şarkılarda seni düşündüm,
Gecelerimin parlayan yıldızı oldun..


Bulutlara yükledim özlemimi, rüzgarlarla yolladım sevgimi,
Yağmurları yağdırdım gözyaşlarımla,
Küçücük melekler gönderdim,
Seni öpmeye gelmediler mi?


Güneşin bile buz tuttuğu bir yerde, eğer ateş görürsen,
Bilki o ateş senin için yanan kalbimdir.


Kağıt önümde kalem elimde,
Duygular kalpte düşünceler yazıda,
Ay gökyüzünde yıldızlar daha ötede,
Tanrı yukarıda kullar aşağıda,
En zoru da canım sen orada ben burada

AŞK SÖZLERİ

*Semadaki tüm yıldızlar sönünce,
Gözlerinde gecenin yalnızlığını hissedince,
İçten içe muhtaç olunca bir dost sohbetine,
Unutma ki seni düşünen bir var bu şehirde....

*Hayallere dalıp gitmem ben,
Çünkü tek hayalim sensin benim!
Hiçbirşey isteyemem ben
Çünkü birtek istediğim sensin benim.

*Aşkınla sararıp solacak kadar,
Sevginle bahtiyar olacak kadar
Uğruna canımı verecek kadar
seviyorum desem inanırmısın ?

*Belki hatıralar unutulup gidecek,
Belki bu sevgier yok olup eriyecek,
Ama şunu unutma,
Bu kalp sonsuza dek seni sevecek...

*Gecenin karanlığında, güneşin ışığında,
Suyun damlasında, selin coşkusunda
Kimi yanımdasın kimi rüyamda
Ama hep aklımdasın sakın unutma...

*Bırakma beni sevdiğim gidişine dayanamam,
Hasret gözyaşlarımla kendimi avutamam,
Dönerim dersin ama kadere inanamam,
Bıraktığın anılarla sensiz yaşayamam...



Yanağına konan kar tanesi eriyip dudaklarına indiğinde,
Hissettiğin o bir damla serinliği benimle paylaşmak istersen,
Yönünü rüzgara dön ben o rüzgardayım...


Kucaklamaya kollarının yetmeyeceği bir ağaç , bir tohumla başlar ;
En uzun yolculuklar bir adımla başlar;
Gerçek sevgiler ise küçük bir tebessümle başlar.


Seni unutmak zor anlatmaksa imkansız,
Sen unutuldukca hatırlanan,
Anlattıkca bitmeyensin meleğim..


Seni uzaktan sevmeyi, bana bakmadan görmeyi,
Seni duymadan dinlemeyi, gözyaşlarımla gülmeyi
Ve kavuşmak için sabretmeyi,
Her şeyi öğrendim ama sensiz olmayı asla...


Duygular vardır anlatılamayan..sevgiler vardır kelimelere sığmayan...
Bakışlar vardır insanı ömür boyu ağlatan...yollar vardır aşılması güç olan.
Kalpler vardır acılarla parçalanan, ve insanlar vardır hiç unutulmayan.
Sanma beni sevipte bırakanlardan. Benim sevgim mezara kadar olanlardan...


Bir Çiçeğin açmak için sebepler bulduğu gibi,
Yaşama dair sebepler bulmak için yaşıyorum...
Eğer bir gün gelir de yaşamak için bir sebep bulamazsam;
Ölmek için bir sebep bulmuşum demektir

Bir yudum zehir olsan, bir an bile düşünmeden seni içerdim,
Sırf seninle bir olmak ve seni içimde hissetmek için.


Sevgilim bilki senden uzak ne güzellikleri avutur beni bu şehrin,
nede yıldızlı akşamları!... özlemin bir nehir olmuş
YARAR GİDER İÇİMDEKİ DAĞLARI


Seni seviyorum kelimesini sana benden başka kimse söylemesin,
Yalnız bana sakla dudaklarını seni benden başka kimse öpmesin,
Ne olurdu her seven sevilse sanki, bu dünyada aşktan güzel ne var ki,
Gel kollarıma öyle sarıl ki kimsenin çözmeye gücü yetmesin.


Seni niyemi seviyorum geçmişin içinde kaybolmuş beni
Yeniden hayata döndürdüğün için çok ama çok seviyorum.


Kalbin hangi sevgi için çarpıyorsa yeni doğan günün güneşi
Seni ona kavuştursun.


Hayatın en güzel anı herşeyden vazgeçtiğiniz zaman
Sizi hayata bağlıyan biri olduğunu düşündüğünüz andır.


Sen benim gözlerimde saf bir gerçek,
Yüreğime bahar getiren bir çiçeksin.
Sen bedenimdeki yumuşak kudret,
Gönül bahçemde uçuşan bir kelebeksin..


Ben sana mecburum bilemezsin, adını mıh gibi tutuyorum aklımda
İçimi seninle ısıtıyorum bir yaşamak düşünsem "sus" deyip adınla başlıyorum.


Sevgili binlerce insan arasından gönül gözüyle görüp ayrı bir kimlik verdiğimizdi Her sözü büyü olan, dokunduğu herşeyi kutsallaştıran muhteşem insandı.


Yanındayken içimi saran ateş, sen yokken hayalinle canlanır.
Gözlerimdeki parıltı senin sevginin eseri,
Ve benim varlığım yanlız senin eserin.


Seni yüreğimden atabilsem atamıyorum,
Seni gözlerimden silebilsem silemiyorum
Sensizlik acısını çekemiyorum,
Dönersen diye koştum camlara
Ama yoksun yine yok..


Her sabah uyanıp yüzünü güneşe verdiğinde,
Gücünü alamazsın sıcak sevgilerden,
Unutma sakın bir sevgi bin sevgi doğurur ve
O sevgilerden yepyeni bir dünya kurulur..


Ben Toprağım suyum sensin, ben yaprağım dalım sensin
İlkbaharım yazım sensin sensiz hayat çekilmiyor.



EGLENCELİ SÖZLER (YAZILAR)

KADINLARIN ERKEKLERİ REDDETME BAHANELERİ:
10-Seni ağabeyim gibi severim.(Saz heyetinde 14. keman)
9-Aramızda bu kadar yaş farkı olmasaydı keşke. (Babam yaşındasın)
8-Seni düşünemiyorum. (Çirkinsin)
7-Hayatım şu anda karmakarışık. (eve gideceğiz ve eski erkek arkadaşım gelecek,olay çıkacak)
6-Bir başkasını seviyorum. (Evde kedimi okşar,pasta börek yerim)
5-Aynı işyerinde çalıştığım biriyle çıkamam. (Aslında sadece aynı güneş sisteminde olsak da seninle olmam)
4-Sorun senden değil,benden kaynaklanıyor. (sorun senden kaynaklanıyor)
3-Şu sıralar kariyerime konsantreyim.(iş yapmak bile seninle olmaktan daha ilginç)
2-Sözlüm var. (Seninle beraber olmaktansa her yalanı söylerim)
1-Arkadaş kalalım. (Benim yanımda ol da erkek arkadaşlarımın neler yaptıklarını anlatacak bir adamım olsun)


--------------------------------------------------------------------------------

ERKEKLERİN KADINLARI REDDETME BAHANELERİ:
10-Seni kızkardeşim gibi severim(çirkinsin)
9-Aramızda bu kadar yaş farkı olmasaydı keşke (çirkinsin)
8-Seni düşünemiyorum (çirkinsin)
7-Hayatım şuanda karmakarışık (çirkinsin)
6-Bir başaksını seviyorum (çirkinsin)
5-Aynı işyerinde çalıştığım biriyle çıkamam (çirkinsin)
4-Sorun senden değil benden (çirkinsin)
3-Şu sıaralar kariyerime konsantreyim (çirkinsin)
2-Sözlüm var (çirkinsin)
1-Arkadaş kalalım (çok ama çok çirkinsin)

---------------------------------------------------------------------------

KADIN NEDİR ?
Kadınlar,hiç değişmeyen bir zevkin değişebilir araçlarıdır.-MARCEL PROUST

Yaşlandıkça erkeğin yüz hatları derinleşir,kadınların ki ise buruşur.-GOETHE

Bir kadın otuz yaşına geldiğinde poposuyla yüzü arasında bir tercih yapmak zorundadır.-COCO CHANEL

Eğer kadın iyi bir şey olsaydı Tanrı'nın da karısı olurdu.-SACHA GUITRY

Kadınların saklayabildikleri tek sır,bilmedikleri sırdır.-SENECA

Bir sevgilisi olan kadın melektir,iki sevgilisi olan kadın bir canavardır,üç sevgilisi olan kadın ise gerçek kadındır.-VICTOR HUGO

Tüm kadınların serveti iki bacakları arasındadır.-HONORE DE BALZAC

Erkek yüreğinin özünde sadece sertlik vardır,oysa kadının yüreği özünde kötüdür.-FRIEDRICH NIETZSCHE

Bir kadın, bir koca buluncaya kadar geleceği konusunda endişelidir.Bir erkek ise ancak bir kadınla evlendikten sonra geleceği konusunda endişelenmeye başlar.-GEORGE BERNARD SHAW

SEVGİ SÖZLERİ

Bir yanım tevazuda,
Bir yanım dimdik ayakta,
Misal Lâmelif…
Elifi çözdüm, Lâmı düğümledim
“Kendi”me bir Mim koydum
“Kendim” oldum
Dönüp dolaşıp sonunda
Bir noktada son buldum..!








Bazen Olgun.. Bazen Çocuk..
Bazen Haylaz .. Bazen Masum..
Bazen Sevecen .. Bazen Somurtuk
Bazen İyi.. Bazen Kötü..
Bazen Suskun.. Bazen Geveze..
Ama En Önemlisi Hep SAMİMİ VE İÇTEN



Seni Severim
Seni Sevenide Severim
Seni Benden Fazla Seveni
İnanki Kurşuna Dizerim


Dünya Bir Gemi Bizler Yelkenleri...
Unutma Beni (buraya istediğiniz kişi)
Unutamam Seni...

Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun,
Duyduğum en derin sevgisenin eserin,
Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin,
Ve kurduğum en güzel hayal sensin.


Aşka burun kıvırmayin o çöl ortasında yemyeşil bir bahçedir.
O bahçeye layık bir bahçıvan olmak için,
Her bitkinin sürekli bakıma ihtiyaci olduğunu unutmayın.


Eğer öldüysen, şu anda yıldızlara uzanırsan,
yıldızların ışıklarını topla.
Taç şeklinde saçlarının arasında sonsuza dek parlasın.


Seni seviyorum diyebiliyorsam
Bu sende bütün insanlığı ,
Bir anlamda bütün canlı olan herşeyi,
Ve yine sende kendimi seviyorum demektir.


Gül bahçesinde geçse de ömrüm ,
Senin üstüne gül koklamam gülüm!
Seni koklamak olsa da ölüm ,
İnan uğrunda ölmeye değersin gülüm


Sevmek saçak altına sığınan göçmen kuşun,
Kar tanecikleri arasında uçuşan beyaz tüyünü görebilmektir.


Ben seni dün sevmedim çünkü dün bitti.
Ben seni bugün sevmedim çünkü bugün bitecek.
Ben seni yarın sevdim çünkü yarınlar hiç bitmeyecek


Mehtap sularda gümüşten bir iz bırakırken,
Gökte yıldızlar parlıyordu.
Yalnız kaldığım günler ve geceler,
Kalbim her yerde seni arıyordu.

Yaşamın kaynağı sevgiyse eğer,
Sevgi mutluluk, mutluluk paylaşmak,
Paylaşmak dostluk, dostluk hatırlanmak,
Hatırlanmak unutulmamaksa eğer, demekki sevilmişiz.


Eğer birgün bulusacağımız yere gelemezsem.
Dünyanın bütün renklerinden oluşan bir demet çiçek yaptır.
Çünkü beni senden ayıracak olan tek kuvvet,
Ölüm beni yakalamış demektir.


Sevmek seni seviyorum demek değil.....
Seni seviyorum derken titremektir..


Karlı bir çam ormanında nefes almak bahtiyarlığına benzer seni sevmek..


Yüzünü alıyorum elime yaşam budur ,
Bir gülün akşamı da budur
Seninle doğmak yeryüzüne her sabah
Ve silinmek seninle.


Sen yollara yürürsen , çiçekler de yürür,
şaşarım gülüşünün ardından güneş doğmazsa,
Bir çocuk kapıları kırıp kırlara koşmazsa,
Sen ufuk çizgisinin düşüncesiyle özgür,
Gülüşü ışık olupta yüzüme akan düş,
Sen uzak kıyıların adamı,
Sen benim yüreğimde açan gülsün..


Sevgilim yalan söylersem sana, kopsun ve mahrum kalsın dilim
Sana " SENİ SEVİYORUM" deme bahtiyarlığından sevgilim,
Yalan yazarsam sana kurusun ve mahkum kalsın elim ,okşayabilmek saadetinden seni
Sevgilim yalan söylerse sana gözlerim iki damla gözyaşı gibi avuçlarıma aksınlar
Ve göremesinler seni birdaha.


Bana geleceksen herşeyinle benim olarak gel.
Bir emanet gibi geldikten sonra,
Yanımda olmanın ne anlamı kalır ki


Seni Sen olduğun için değil ,
Seni bende bulduğum için seviyorum .


Güneşin doğduğu da bir gerçek battığı da...
Kalbimin attığı da bir gerçek, günün bittiği de..
Ne çıkar tüm gerçekleri saysak tek tek.
Seni Seviyorum ya, iste o en büyük gerçek...


Özlemek güzel şeydir, özlüyorsa Özlenen
Beklemek güzel şeydir, gelecekse beklenen
Sevmek güzel şeydir, seviyorsa sevilen...


Benim sevgim, zaman ve uzaklıkla sınırlı değildir.
Zamanı kaldırınca aynı andayız.
Uzaklığı kaldırınca aynı yerdeyiz.
O zaman her an ve her yerde seninle birlikteyiz...


Aşk yaşanır anlatılmaz..


Kalbim seni unutacak kadar hainse,
Ellerim onu parçalayacak kadar asidir.


Sevdigini özgür bırak ,
Geri gelirse o senindir
Geri gelmezse, zaten hiç senin olmamıştır...


Eğer çölde açan bir çiçek olsan
Seni kurutmamak için hep ağlardım.
Gözyaşımda bir damla olsaydın,
Seni kaybetmemek için asla ağlamazdım.